Cipru, o altfel de Grecie – Plaje cu eucalipti si bananieri

Binecuvantata de Apollo si Poseidon, insula Afroditei se bucura, in medie, de 340 de zile insorite pe an. Cu mult inaintea insulei Tenerife, care nu ajunge decat la 296 de zile anual.

Asa ca, unde ai putea sa iti petreci mai bine timpul in vacanta, decat pe o plaja insorita, la malul Mediteranei?

Incepand din luna mai, cand temperatura apei atinge minim 20 de grade Celsius si pana in noiembrie, cand inca mai ajunge la 22 de grade, te poti relaxa, de jur imprejurul insulei, pe tarmuri acoperite cu nisip fin sau pietricele, strajuite de stanci imense ori  de palmieri.

Si nu vreau sa aduc in discutie locuri arhicunoscute, fiindca internetul are deja grija de ele, pe o multime de site-uri, ci doar unele mai izolate si, speciale, zic eu, caci nu in fiecare zi te bronzezi alaturi de bananieri  sau de eucalipti.

La circa 50 de Km de Paphos si cam 22 de Km de Pomos, cele doua plaje surori sunt, de fapt, parte dintr-o lunga fisie acoperita de nisip, in cea mai mare parte si pietris, in apropierea apei.

Map

Plaja Latchi poarta numele satului pescaresc din apropiere si se invecineaza cu Parcul National Akamas. Cu apa limpede si clara, este locul potrivit pentru snorkeling, scuba diving si alte sporturi acvatice.

LatchiBeach5

Dupa jumatatea lui octombrie anul trecut, cand am vizitat Cipru, apa inca avea o temperatura  de 24 de grade, iar pe plaja erau, la sfarsitul dupa-amiezii, 26 de grade Celsius. Mai bine de atat nici ca se poate, imi spuneam…

Dar surpriza cea mare a venit cand, langa terasa de pe plaja am dat peste… bananieri.

LatchiBeach6_Banana

Cu atmosfera sa tropicala, linistita si retrasa, plaja este locul ideal in care sa iti incarci bateriile dupa un an de munca.

LatchiBeach4

LatchiBeach3

LatchiBeach2

Si, fiindca o minune nu vine niciodata singura, ceva mai incolo, catre Polis, daca mergi pe firul apei, ajungi la Dasoudi Beach, o plaja decorata cu „blue flag” si marginita de eucalipti.

DasoudiBeach1

DasoudiBeach3

Dotata si ea cu sezlonguri si umbrelute, Dasoudi ofera o vedere generoasa asupra golfului  Chrysochou si asupra peninsulei Akamas.

DasoudiBeach4

La terasa din apropiere gasesti tot sprijinul de care ai putea avea nevoie cata vreme te relaxezi pe malul marii: gustari, racoritoare si cafea.

Ca sa ajungi aici venind dinspre Paphos, trebuie sa te indrepti mai intai catre Mesogi si sa urmezi apoi indicatoarele catre Polis, pe B7.

Odata ajuns in Polis, drumul este semnalizat catre camping si plaja, care se afla la doar putin peste 1 Km de centrul orasului.

Flag Counter

One thought on “Cipru, o altfel de Grecie – Plaje cu eucalipti si bananieri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *