Barcelona – La Rambla

Indiferent cum ajungi in Barcelona, cu avionul, masina ori cu vaporul, nu vei putea si nu trebuie sa ocolesti La Rambla. Lung de mai bine de un kilometru, popularul bulevard catalan  face legatura intre Plaça de Catalunya si monumentul lui Cristofor Columb, situat in Port Vell. La Rambla separa cartierul Barri Gotic in est si El Raval, din partea de vest. Aglomerat, mai cu seama in orele serii, in weekend si vacante, La Rambla reprezinta una dintre atractiile Barcelonei.

La Rambla
La Rambla

 

La Rambla 2
La Rambla
La Rambla 3
La Rambla

Traficul pietonal este prioritar, circulatia autovehiculelor desfasurandu-se pe doua artere inguste care incadreaza bulevardul. Vei gasi la tot pasul chioscuri cu suveniruri, terase si restaurante. Accesul la metrou este asigurat, astfel incat, poti ajunge aici din orice parte a orasului urmand linia 5, pana la statia „Liceu”.

LaRambla2

LaRambla4

Din loc in loc te vor surprinde statuile vii. Intruchipand diferite personaje, mai mult sau mai putin cunoscute, ele dau o culoare aparte promenadei catalane.

HumanStatue_1

Din cand in cand trebuie, totusi, sa se mai si dezmorteasca…

HumanStatue_3

Coborand catre port, pe partea dreapta vei observa, la un moment dat, intrarea intr-o piata – La Boqueria.

La Boqueria Intrare
Intrarea in La Boqueria

Plina de culoare si prospetime, piata in sine este o atractie care nu trebuie ratata.

LaBoqueria3

Fructe proaspete si legume abia sosite din gradina.

Boqueria2

Dulciuri de tot felul.

Boqueria4

Sucuri diverse …

BoqFreshJuice

BoqueriaSuc1

Sa nu uitam fructele gata pregatite si feliate pentru o gustare rapida…

LaBoqueria4

Si, mai departe, de la prospetimi vegetale, la cele marine.

BoqueriaCrabi3

BoqueriaHomar1

Chiar de la intrare te va intampina celebrul „Jamon”…

Cutting jamon

Dincolo de imagini insa, oricat de elocvente ar parea ele, La Boqueria este un loc care trebuie perceput si asimilat cu toate simturile.

Continuand plimbarea catre port, vei gasi, undeva pe partea stanga a bulevardului, accesul catre o „oaza” – piateta cocheta si imprejmuita cu palmieri, avand in centru o fantana arteziana – Placa Reial.

Plaça Reial Barcelona In
Plaça Reial – Intrare

 

Plaça Reial Barcelona 2
Plaça Reial

Plaça Reial Barcelona_3

Dupa odihna binemeritata si cateva fotografii, drumul te va purta catre Monument a Colom cum spun catalanii sau Monumento a Colón ori Mirador de Colón, in spaniola.

Daca vei continua sa mergi pe partea stanga si nu vei fi atent doar la ce se afla in fata ta, s-ar putea sa observi si intrarea la muzeul figurilor de ceara – „Museo de Cera de Barcelona”.

Museu De Cera De Barcelona
Museu de Cera de Barcelona

Marea e de-acum aproape si monumentul lui Cristofor Columb nu mai are cum sa iti scape din vedere.

La Rambla - Monumentul lui Cristofor Columb
Monumentul lui Cristofor Columb

La Rambla se termina aici, in vechiul port, unde Batranul Marinar arata Mediterana cu degetul, indemnandu-ne, parca, sa calatorim…

ColumbPic

????????????????????????????????????

Flag Counter

5 thoughts on “Barcelona – La Rambla

 • 09/11/2015 at 22:52
  Permalink

  O astfel de prezentare intrece orice apreciere … imagini expresive, pline de atractiune magica si istorica, de ordine si civilizatie, iar prezentarea si continutul pietei de fructe, dulciuri, sucuri si legume, te baga la spital … ‘o mama unde esti’? …Trebuie sa recunosc, esti un mare talent; mi-a placut enorm, multumesc sincer. George.

  Reply
 • Pingback:Plaça d'Espanya, Palau Nacional si Arenas de Barcelona - Vreme de Vacanta

 • Pingback:Barceloneta - O stare de spirit - Vreme de Vacanta

 • 13/05/2018 at 07:36
  Permalink

  Lucruri care te coplesesc pur si simplu ,prin grandoare,culoare ….dar si preturi,mai ales pentru noi est-europenii,care inca traim modest ,in spatii inghesuite,strazi aglomerate,sufocate chiar unde cultura noastra veche s-a sters demult. Acum suntem fascinati de ce au altii, iar cu timpul ne perdem pe noi, ca identitate.
  Nu este o subapreciere, si eu accept ca lumea noastra in care traim e mai modesta si trebuie sa vedem si alte culturi, tari si poate vom reusi sa ne infrumusetam si noi viata.
  Pozele sunt minunate, pana si atmosfera aceia de caldura ,culoare si adastare cu aparatul foto ,in puncte cheie ,arata ca esti in vacanta.
  Iar cand vezi ce marfuri sunt etalate in La Boqeria iti ploua in gura, nu te mai gandesti la preturi.
  Da, da vacanta mai trebuie luata si la pas, sa-ti lasi ochii si sufletul sa se bucure de atatea minunatii ,sub toate formele.
  steff

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *