Tenerife – Mesa del Mar

Mesa del Mar, unde ne-am amestecat printre localnici pentru doua saptamani, reprezinta zona de iesire la mare a oraselului Tacoronte. La aproape cinci kilometri de centrul localitatii mama, Mesa del Mar e accesibila pe un sir de serpentine care te coboara, cu sufletul la gura, pana in marginea oceanului. Greu e sa cobori, dar si mai greu sa-ti mentii atentia doar la drum. Privelistea este superba, caci El Teide iti ia ochii, iar oceanul pare ca te absoarbe.

Mesa del Mar

Cand am ales cazarea in Tenerife, am cautat o zona care sa reprezinte insula, un loc unde sa ma simt aproape de spiritul ei si al locuitorilor sai. La fel ca in Cipru, unde am avut de condus peste doua sute de kilometri de la aeroport si pana in Pomos, am optat pentru locatia cea mai apropiata de mare si cat mai indepartata de zonele frecventate de turisti.

Nu spun ca am ceva impotriva acestor zone sau ca nu as reveni in Tenerife in, sa zicem, Puerto de la Cruz… Dar… Pentru prima oara mi s-a parut mai bine asa. Si n-am gresit, catusi de putin.

Mesa del Mar, unde ne-am amestecat printre localnici pentru doua saptamani, reprezinta zona de iesire la mare a oraselului Tacoronte. La aproape cinci kilometri de centrul localitatii mama, Mesa del Mar e accesibila pe un sir de serpentine care te duc, cu sufletul la gura, pana in marginea oceanului. Greu e sa cobori, dar si mai greu sa-ti mentii atentia doar la drum. Privelistea este superba, caci El Teide iti ia ochii, iar oceanul pare ca te absoarbe.

El Teide
El Teide, vazut la coborarea pe serpentine

Impartit in doua, Mesa del Mar isi adaposteste cei putin peste trei sute de locuitori intr-un complex de apartamente pe malul marii si in cateva casute, ceva mai sus, pe strada Ernesto Castro. Intre cele doua zone, parcarea nu reuseste niciodata sa se aglomereze.

Playa de la Arena, acoperita de nisip negru, din roca vulcanica faramitata, se afla chiar in stanga complexului de apartamente si poti ajunge la ea printr-un tunel sau din apropierea cladirii Mar y Sol, pe faleza.

Cel mai frumos apus din Tenerife, aici l-am vazut: cu soarele coborand in mare si El Teide aparand de dupa nori, inundat in lumina crepusculara.

In Mesa del Mar nu ai aproape nimic de facut, prin urmare poti sa te relaxezi. Pe plaja, la snorkeling sau pescuit, pe terasa de la Peje Verde ori la piscina (aproape) naturala de langa parcare.

In Mesa del Mar, timpul nu e asa cum il stii tu. Viata curge lent, in ritmul naturii.

Intre Atlantic si Teide, nu poti decat sa te regasesti si sa fii. Atat.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *